torsdag 15. mars 2012

Nytt kjøkken, del 2

Kjøkkenet vårt har vært kirsebærfarget fra vi flyttet inn, en ganske tung og dominerende farge, spesielt med åpen kjøkkenløsning. Stammene er ganske fine og har fungert bra, så det ville både vært synd og dyrt å skulle bytte ut disse. Etter lang tid med vurdering kom vi plutselig frem til at vi MÅTTE male, og det umiddelbart. Dagen etter ble maling innkjøpt og arbeidet satt igang. FOR EN JOBB!!! Vi skrudde av alle dørene utenom på kjøleskapet og fryseren, skrudde av håndtak og tapet. Bare det er en jobb i seg selv. Deretter fikk vi malt første strøket med grunning på alle stammene. Malte også på baksiden av dørene siden det blir vanskelig å male der når vi skrur de på plass igjen. Etter dette strøket har vi pusset over flatene med et fint sandpapir og tørket av med mikrofiberklut. Vi må nok opp i 3 strøk maling over grunningen. Phu.... Så skal dørene opp igjen og males mens de henger på plass for å minimere støvansamlinger.

Kjøkkenskapene etter ett strøk heftegrunning og 2 strøk maling


Opprinnelig skulle vi ha en farge som het hvit antikk, men jeg syntes den ble for gul. Er egentlig passe lei av mye caffe latte farge, så da gikk vi for helt hvitt. Til grunning har vi brukt en oljebasert heftegrunning og over har vi på bildet malt to strøk vannbasert gulvmaling (det skal visst holde bra på kjøkkenskap).

Hvis du blir inspirert til å oppgradere ditt eget kjøkken for en billig penge er dette det som må til for ca. 15 skap (OBS! Vi har nok kjøpt altfor mye maling, men det skal brukes på andre ting også):
- Ca. 3 liter oljebasert heftegrunning
- 2x3 liter vannbasert gulvmaling
- Fint slipepapir, korn 240
- 10 cm mikrofiberrull
- Pensel
- Håndtak til rullen?
- Rullebrett?

Totale kostnader, ca. 1200. Malingen kjøpte vi på Osterhausgaten maling, som påstår å være byens billigste

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Dine meninger blir høyt verdsatt :)